Svatomartinská husa je tradice, která by 11. listopadu neměla chybět na žádném svátečním stole. Nejlépe se k ní hodí červené zelí. To od Machlandu je nejen výborné, ale taky snadné na přípravu.
Ingredience:
1 balení červeného zelí Machland
1 lžíce sádla
1 cibule
2 lžíce mouky
2 husí stehna
sůl
drcený kmín
voda
Postup:
Na sádle si osmažíme najemno nakrájenou cibulku dozlatova. Poté jí zaprášíme moukou a necháme zasmažit. Červené zelí Machland přivedeme k varu a přidáme do něj zásmažku. Necháme chvíli provařit. Husí stehna si omyjeme a nakořeníme solí a drceným kmínem. Přendáme je na pekáč a podlijeme trochou vody. Přikrytá stehna pečeme na 150 °C přibližně 1,5 hodiny, dokud není maso měkké. V průběhu kontrolujeme množství vody a přeléváme je výpekem. Poté je odkryjeme a necháme asi 30 minut dopéct na 180 °C, aby se vypekla kůžička. Podáváme s houskovým knedlíkem.