Zpět k receptům

Pohanka s řepou a zelím

Ingredience:
200 g pohanka
1-2 lžíce olivový olej
1 ks cibule
1-2 lžíce oregáno a tymián (mix bylinek)
1 snítka rozmarýn
1-2 lžíce pažitka
170-200 g Machland kysané zelí
170-200 g Machland červená řepa kostky
2 lžíce křen nastrouhaný
1 lžička mletý kmín
sůl

Postup:
Pohanku vsypeme do hrnce, osolíme, zalijeme horkou vodou a vaříme do změknutí. Po uvaření slijeme vodu a necháme vychladnout. Na pánev nalijeme olivový olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a usmažíme dozlatova. Připravíme si směs bylinek - najemno nakrájíme oregáno s tymiánem (poměr zcela na uvážení) a rozmarýn. Do hlubší mísy přendáme uvařenou pohanku, přidáme usmaženou cibulku, kysané zelí, slitou a okapanou řepu. Nasypeme připravenou směs bylinek, křen a kmín. Vše důkladně promícháme. Připraveno k servírování. Vhodné jako příloha k masu, ale i samostatně.