Zpět k receptům

Zelníky z pekáče

Ingredience:
300 g celozrnná špaldová mouka
250 g Machland kysané zelí sáček (sklenice)
3 ks vejce
150 ml mléko
kypřící prášek
1 lžička kmín mletý / drcený
2 stroužky česnek
1 lžička tymián
pepř, sůl
30 g olej na smažení (olivový / slunečnicový / řepkový)
1 ks středně velká cibule

Postup:
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na pánvi dozlatova. Připravíme si hlubší mísu. Do ní vsypeme špaldovou mouku, okapané zelí, celá vejce mléko, kypřící prášek, česnek, koření, plnou lžičku soli. Vše lehce promíchneme, přidáme osmaženou cibulku a ještě jednou pořádně zamícháme. Pekáček vyložíme pečícím papírem a připravenou hmotu do něj překlopíme. Rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 °C cca 40 minut. Po vyjmutí z trouby vyndáme z pekáče a necháme chvilku odpočinout. Můžeme podávat jak horké, tak studené. Vhodné jako hlavní chod nebo jen tak k svačině.