Ingredience:
8 brambor
3 kyselé okurky Machland
2 lžíce řezané papriky Machland
1 mrkev
2 vejce
200 ml majonézy
1 lžička hořčice
1 lžíce láku z okurek
50 ml šlehačky (nemusí být)
sůl, pepř
Postup:
Brambory si vcelku i se slupkou uvaříme a necháme vychladnout. Můžeme si je předvařit den předem. Následně je oloupeme. Dále si uvaříme dvě vejce natvrdo a jednu mrkev. Kyselé okurky a mrkev nakrájíme na malé kostičky. Řezanou papriku také pokrájíme na menší kousky. Do misky si pomocí krájecího kolečka vykrojíme brambory a vejce. Poté přidáme nakrájenou zeleninu. V menší misce si důkladně promícháme majonézu s hořčicí, lákem z okurek, smetanou, solí a pepřem. Mícháme zvlášť, aby byly chutě v salátu rovnoměrně rozložené. Smetana slouží ke zředění zálivky, je možné ji v receptu vynechat. Poté zálivku přidáme k zelenině a vše důkladně promícháme. Tip na závěr: Pro přípravě bramborového salátu můžete použít také Salátovou směs Machland, která je k tomu určená.