Ingredience:
150 g Machland kysané zelí sáček (popř. sklenice)
60 g uzené maso
1 ks cibule 1-2
lžíce olivový olej
1 lžička cukr krystal
½ lžičky mletý kmín
sůl, pepř
1 balení listové těsto
vajíčko na potření
semínka na ozdobení
Popis:
Nejdříve si na pánvi osmažíme najemno nakrájenou cibulku spolu s uzeným masem a kysaným zelím. Do směsi přidáme cukr a kmín, osolíme a opepříme. Listové těsto (domácí / koupené) rozdělíme na stejně velké čtverce. Do jedné poloviny navršíme předem připravenou směs a překlopíme druhou částí tak, aby nám vznikly přibližně stejně velké trojúhelníky. Pevně uzavřeme (prsty, vidličkou). Takto připravené porce přendáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem , posypeme semínky (podle chuti a nálady - kmín, sezam, chia, ...) a nožem nebo vidličkou propícháme vrchní část, aby mohla volně odcházet pára. Bez propíchání těsta by mohly kapsy praskat. Pečeme v předem vyhřáté troubě na horkovzduch při teplotě 200 °C přibližně 15 minut. Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat.