Zpět k receptům

Zeleninová polévka s okurkou

Ingredience:
2 ks okurky Machland
3 ks větší brambory
2 l voda
1 ks cibule
1 ks celer
1 ks petržel
1 ks mrkev
1 - 2 lžíce olivový olej
bobkový list, nové koření, pepř celý
sůl, pepř
1 dl smetana 30%
petrželka a kopr

Postup:
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky. V hrci rozehřejeme olivový olej, zpěníme na něm nabrobno nakrájenou cibuli, pak přisypeme zeleninu a restujeme do zlatova. Přidáme pár kuliček nového koření a pepře a asi 2 lístky bobkového listu. Přisypeme na kostky nakrájené brambory, Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme vařit. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme nakrájené okurky a ještě chvilku povaříme. Nakonec přidáme smetanu a odstavíme z plamene. Můžeme podávat. Zdobíme čerstvou petrželkou a koprem.

Použité produkty

Okurky 5-8 cm

Okurky 5-8 cm