Ingredience:
200 g cuketa
120 g Machland kysané zelí sáček (sklenice)
1 ks vejce
100 g jemné ovesné vločky
1 lžíce petrželka
1 lžička tymián
½ lžičky mletý kmín
1 stroužek česnek
sůl
celozrnná špaldová mouka na zahuštění
olej na smažení
Postup:
Do hlubší mísy nastrouháme cuketu (mladou ani nemusíme loupat, starší oloupeme). Přidáme okapané kysané zelí, celé vejce, zasypeme vločkami, přidáme koření vč. rozdrceného česneku a soli a vše důkladně promícháme. Necháme cca 15 minut odpočinout. Poté podle potřeby přidáme špaldovou mouku a zahustíme. Opékáme na rozpáleném oleji. Pomocí lžíce si na pánvi tvoříme malá kolečka. Nebo můžeme použít přímo pánev na lívance. Usmažené placky necháme nejdříve chiličku odpočinout na savém papíře, abychom se zbavili přebytečné mastnoty a poté můžeme ihned servírovat. Výborně se k tomuto pokrmu hodí různé druhy dipů (např. česnekový, bylinkový ...).