Zpět k receptům

Znojemská omáčka

Ingredience:
400 g hovězí maso (např. zadní kýta)
2 l hovězí vývar
3 ks cibule
100 - 120 g uzený špek
5 ks okurky Machland
2 lžíce sádlo
½ lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce mletý kmín
jíška (2 lžíce máslo + 2 lžíce hladká mouka)
100 ml lák z okurek
sůl, pepř

Postup:
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme špek nakrájený na kostičky. Když je dostatečně osmažený, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a necháme ho zatáhnout. Pak přidáme hořčici, kmín, vše promícháme a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme zhruba 1,5 hodiny. Připravíme si jíšku - mouku a máslo smícháme a osmažíme do zhnědnutí. Poté přilijeme do omáčky, přidáme nakrájené okurky a lák z okurek a ještě 15 - 20 minut povaříme. Ideální příloha je knedlík nebo rýže, ale může být i jiná příloha (např. nočky, brambory,...).

Použité produkty

Okurky 5-8 cm

Okurky 5-8 cm